Bewegen is belangrijk in het leven. Met gevarieerd bewegen hou je het lichaam in conditie. Spieren, pezen, gewrichten, botten en zenuwen moeten beweging krijgen anders gaat de kwaliteit achteruit. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam voldoende variatie en ontspanning krijgt?

 

De cursus Bewust Beter Bewegen is bedoeld om je te helpen bij het vinden van een balans in je bewegingen. Tijdens de cursus wordt een set oefeningen aangereikt die de 3B-stretch genoemd wordt. Onder professionele begeleiding leer je de verschillende oefeningen in zes weken (zes lessen) aan. De oefeningen komen uit het concept Mobilizing Awareness® van Servaas Mes, Canada.

Het uitvoeren van de 3B-stretch kan zorgen voor ontspanning, behoud of vergroten van bewegelijkheid en herstel van originele bewegingspatronen. Deze zorgen voor een goede rompstabiliteit. Je wordt je bewust van onnodige spierspanningen tijdens het bewegen en leert deze te verminderen.

Na afloop van de cursus ben je in staat om de 3B-stretch op ontspannen wijze in tien minuten te doen. De oefeningen kun je overal doen zonder hulpmiddelen en zij geschikt voor jong en oud.

Bewust beter bewegen

Programma

- In een intakegesprek worden de individuele problemen en doelstellingen in kaart

  gebracht.

- Training vindt plaats in groepsverband op de oefenmat gedurende

   1 uur.

- Start in beginnersgroep. 6 Trainingssessies.

   Groepsgrootte 10-12 personen.

- Trapsgewijze trainingsopbouw waardoor de kans op blessures klein is.

- Na de beginnersgroep is er een doorstroommogelijkheid naar de gevorderden groep.

 

Het oefenprogramma is uitstekend thuis uit te voeren.

conditie, gezondheid, lui, oppeppen, gemakkelijk, langer bewuster leven
bewust zijn van je lichaam, beter en meer bewegen in Zevenaar n omgeving, de liemers, 3B-stretch

DE KOSTEN

Al deze beweegprogramma’s worden meestal gedeeltelijk vergoed door uw ziektekosten-verzekeraar, mits u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie.