Reactivatieprogramma longen

Afspraak maken

Maak een keuze uit de onderstaande opties.

Wilt u meer informatie of teruggebeld worden om een afspraak te maken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Let op: dit is alleen mogelijk bij een klacht van nek en/of lage rug.

  Bent u al onder behandeling, dan kunt u een vervolgafspraak maken via uw cliëntenportaal.

  Fysiotherapie bij o.a. Covid herstelzorg, COPD, astma, bronchitis en sarcoidose

  Als patiënt met longziekten loop je vaak tegen een muur van beperkingen op in het dagelijks leven. Het algehele uithoudingsvermogen wordt minder, spierkracht neemt af en benauwdheid en kortademigheid nemen toe. Hierdoor gaat sporten niet meer, wordt werken moeilijker en in ernstige gevallen komen patiënten zelfs in een isolement te zitten.

  Fysiotherapie kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van al deze beperkingen. Door middel van adviezen, oefeningen en training kan de kwaliteit van leven duidelijk verbeteren.

  Hier gebruiken we het voor

  Reactivatieprogramma longen gebruiken we om o.a. deze klachten voor je op te lossen. Klik op een klacht voor meer informatie.

  Het programma

  Binnen onze praktijk hebben wij een gespecialiseerde longfysiotherapeut die samen met jou een traject aangaat om jouw specifieke gezondheidsproblemen te verbeteren.

  Tijdens de intake wordt je gehele gezondheidsprofiel in kaart gezet, worden alle beperkingen en problemen op een rijtje gezet en maak je samen met de therapeut een plan om te bekijken hoe je de persoonlijke doelen kunt gaan behalen.

  Na de intake zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarin o.a. naar de ademhaling gekeken wordt en worden er fysieke testen afgenomen. Deze testen zeggen iets over je inspanningsvermogen en spierkracht. Daarnaast zullen nog een aantal vragenlijsten ingevuld worden om in maat en getal jouw beperkingen in het dagelijks leven in kaart te brengen.

  Hierna zal het trainingstraject gestart worden. De trainingen worden op jouw persoonlijke niveau afgestemd en zullen minimaal 6 maanden duren met een frequentie van 2 keer per week. De trainingen staan onder begeleiding van onze gespecialiseerde longfysiotherapeut. Ze worden in onze oefenzaal in groepsverband uitgevoerd, waar de noodzakelijke trainingsapparatuur en meetapparatuur, als een saturatie- en hartslagmeter, aanwezig zijn. Mocht het nodig zijn kunnen wij je ook individueel begeleiden.

  Waar nodig zal contact opgenomen worden met je longarts of longverpleegkundige. Ook zullen wij jouw verwijzer middels een rapportage op de hoogte brengen van het proces.

  Uiteindelijk streven we er naar, dat je de behaalde resultaat zelfstandig kunt voortzetten in het dagelijks leven, bijv. door middel van zelf ontplooide activiteiten, training in de sportschool, nordic walking of bij ons in de praktijk in één van onze Medische Trainings Therapie groepen.

  Multidisciplinaire samenwerking

  Onze longfysiotherapeut heeft nauwe contacten met verwijzers als longartsen, huisartsen en longverpleegkundigen. Daarnaast beschikt de longfysiotherapeut over een netwerk van disciplines die een rol kunnen spelen in het reactivatieproces. Bij deze disciplines kunt u denken aan ergotherapie, diëtetiek en psychologie.

  De kosten

  Het longreactivatieprogramma wordt door je verzekeraar vergoed, mits de polis dit ook voldoende dekt. Om zeker te weten of dit ook voor jou geldt, zou je de voorwaarden van de verzekering na kunnen kijken of contact kunnen opnemen met je verzekeraar.

  Mocht je verzekering de fysiotherapie niet (volledig) vergoeden, dan biedt onze praktijk ook andere mogelijkheden om je doelen na te streven.

  Wij kunnen helpen!

  Bij de Romei hebben veel fysiotherapeuten zich gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je de beste behandeling krijgt. Op basis van jouw specifieke klacht maken we een behandelplan. De fysiotherapeut vertelt je tijdens de behandeling waar je op kunt letten om je houding te verbeteren en hoe je nieuwe klachten kunt voorkomen.  Want wat je klacht ook is, bij de Romei helpen we je er graag vanaf.

  Afspraak maken

  Maak een keuze uit de onderstaande opties.

  Wilt u meer informatie of teruggebeld worden om een afspraak te maken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Let op: dit is alleen mogelijk bij een klacht van nek en/of lage rug.

   Bent u al onder behandeling, dan kunt u een vervolgafspraak maken via uw cliëntenportaal.