De basis van het Medical taping concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea.

Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. Het Medical taping concept wordt zowel bij spierproblemen, blessures van de banden en pezen, als ook bij storingen van het lymfesysteem toegepast.

 

Het Medical taping concept maakt onder andere gebruik van elastische tapes die CureTape genoemd wordt. Deze tape ondersteunt de spieren in hun functie, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. De tape geeft daardoor een onmiddellijke steun, de pijn neemt daardoor direct af en kunt u sneller herstellen. Anders gezegd, CureTape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Het Medical taping concept wordt breed toegepast. Bijvoorbeeld voor nabehandeling van blessures, het laten afnemen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Het kan zelfs van waarde zijn bij het behandelen van hoofdpijn.

Medical taping

De behandeling

De fysiotherapeut heeft bij de behandeling volgens het Medical Taping Concept de keuze uit verschillende manieren van tapen. Naast de veelgebruikte elastische tape, worden fijnvezelige, rastervormige "patches” gebruikt. Deze behandeling noemen we Cross Taping. De Cross Tapes worden op pijnpunten, triggerpoints en acupunctuurpunten geplakt. Ze worden door de behandelende therapeut manueel opgezocht, en door middel van de energiestroom-afhankelijke plakrichting van de Cross-Tapes verdeeld. De Cross Tape zorgt voor een verbeterde stroming van de energie op de gestuwde punten en hierdoor tijdens het dragen voor een harmonisering van de energiestroming.

 

Toepassing bij:

Pees scheuring

Overbelasting

Slijmbeursontsteking

Tenniselleboog

Spierscheuring elleboog

Peesschede onsteking

Slijmbeursontsteking

Scheuring hamstring

Hamstring verrekking

Bandenletsel

Achillespees beschadiging

Tendinopathie

Bandletsel

Gescheurde achillespees

Spierscheuring schouder

Hooikoorts

 

In onze praktijk succesvol toegepast:

Medical Taping bij hooikoorts

Heeft u last van hooikoorts? Medical Taping kan in veel gevallen verlichting van klachten geven. Vaak zorgt 2 keer tapen er al voor dat klachten weken of zelfs maanden wegblijven!

 

Meer informatie?

Bel 0316 342151, mail naar info@romei.nl of vraag er naar bij onze balie.