Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Zo noemen we een nieuw leefstijlprogramma dat u gegarandeerd gezondheidswinst oplevert. Deelnemers voelen zich fitter en het risico op ziekten neemt af. U werkt tijdens de GLI aan een gezondere leefstijl op het gebied van voeding, beweging, stress, slaap en ontspanning. Dit doet u op eigen regie, waarbij u gesteund wordt door een leefstijlcoach en andere deelnemers aan het programma.

Wanneer mag u meedoen?
* Als u 18 jaar of ouder bent
* U heeft overgewicht (d.w.z. een BMI tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
* Bij ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

GLI programma

Het programma duurt 24 maanden en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken, waarbij verschillende leefstijlonderwerpen aan bod komen. De GLI is opgezet om u door middel van coaching te begeleiden bij het veranderen van uw leefstijl. Door de individuele- en groepssessies gaat u op weg naar een gezondere leefstijl, waarbij we uw persoonlijke doelen nauwlettend in de gaten houden. Zelfs een kleine aanpassing in uw leefstijl kan al gezondheidswinst opleveren

Kosten en aanmelden

U kunt kosteloos deelnemen aan het GLI programma: het wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico.

U kunt zich aanmelden via de huisarts. De arts zal bepalen of u in aanmerking komt voor het programma. Voor meer informatie over de inhoud en tijden van het programma, kunt u contact met onze praktijk opnemen.

Onze leefstijlcoaches zijn Dorien Verschragen en Maarten Hoogeveen.

Wij kunnen helpen!

Bij de Romei stellen we de mens centraal. Wat maakt jouw leven betekenisvol? Samen met jou kijken we naar je totale gezondheid en je kwaliteit van leven om ziekten en nieuwe klachten te voorkomen. Je gezond en energiek voelen op de manier die bij jou past. Dat is positieve gezondheid. Regelmatig bewegen helpt daarbij en zorgt voor een fit en vitaal gevoel. Zo helpt de Romei je te zorgen voor je gezondheid.

Afspraak maken

Maak direct een afspraak voor een intake/behandeling OF schrijf je hierboven in voor een vrijblijvend adviesgesprek via het online spreekuur. Het online spreekuur is op de maandagochtend van 8:30-9:30 uur en maandagmiddag van 17:00-18:00 uur. Je kunt per kwartier inschrijven om advies te vragen aan 1 van onze fysiotherapeuten. Na je aanmelding krijg je een mail met een link voor het videoconsult via een beveiligde omgeving.