McKenzie therapie

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Hierboven kun je direct een afspraak inplannen online. Vul je gegevens in en je hebt meteen toegang tot de agenda van de therapeut van jouw keuze.

  Doelgericht tegen lage rugpijn en nekpijn

  McKenzie Mechanische Diagnose en Therapie (McKenzie MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde en doelgerichte behandeling van lage rugpijn en nekpijn al dan niet met uitstraling naar benen of armen.

  Met behulp van specifiek onderzoek stelt de McKenzie therapeut de diagnose van de klacht. De therapeut geeft daarna in een gesprek aan of de klachten geschikt zijn voor behandeling met deze methode.

  Omdat de McKenzie MDT uitgaat van zelfbehandeling, zijn de patiënten hierbij zelf ook grotendeels de behandelaar. Je krijgt niet alleen meer controle over de klacht door op de juiste manier te zitten, tillen en te lopen, maar ook door regelmatig een aantal doelgerichte oefeningen te doen. Dit wordt tijdens de behandelsessies met de therapeut besproken en indien nodig bijgestuurd.

  McKenzie MDT is er niet alleen op gericht om bestaande klachten te verhelpen, maar de methode zal ook nieuwe klachten voorkomen.

  Hier gebruiken we het voor

  McKenzie therapie gebruiken we om o.a. deze klachten voor je op te lossen. Klik op een klacht voor meer informatie.

  De kosten

  Alle verzekeraars vergoeden de kosten voor McKenzie Therapie volledig in het aanvullend pakket. Er zijn echter grote verschillen per verzekeraar over het aantal behandelingen per jaar en het aantal verschillende aandoeningen waarvoor men behandeld mag worden per jaar. Informeer altijd zelf bij uw verzekeraar.

  Wij kunnen helpen!

  Bij de Romei hebben veel fysiotherapeuten zich gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je de beste behandeling krijgt. Op basis van jouw specifieke klacht maken we een behandelplan. De fysiotherapeut vertelt je tijdens de behandeling waar je op kunt letten om je houding te verbeteren en hoe je nieuwe klachten kunt voorkomen.  Want wat je klacht ook is, bij de Romei helpen we je er graag vanaf.

  Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Hierboven kun je direct een afspraak inplannen online. Vul je gegevens in en je hebt meteen toegang tot de agenda van de therapeut van jouw keuze.