Zorg voor gezond

De Romei helpt je bij zorgen voor je gezondheid

Hoe gaat het met je? Vaak is dat de eerste vraag die je huisarts, arts of andere zorgverlener aan je stelt als je er een bezoek brengt. Je denkt dan misschien dat de vraag bedoeld is om te horen welke klacht je hebt of hoe het met je ziekte gaat. Maar jij bent toch veel meer dan alleen de klacht of ziekte die je hebt?

Bij de Romei kijken we verder en stellen we de mens centraal. Wat is jouw drijfkracht en wat maakt jouw leven de moeite waard? Samen met jou kijken we naar je totale gezondheid en je kwaliteit van leven om ziekten en nieuwe klachten te voorkomen. Positieve gezondheid noemen we dat. Want de Romei helpt je te zorgen voor je gezondheid.

Zorg voor gezond volgens de Romei

Je gezond en energiek voelen

Wat versta jij eigenlijk onder gezondheid? Een onderzoeker stelde die vraag aan 2.000 personen. En wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid maar vooral ook om een betekenisvol leven. Kun je je zelfstandig redden? Ben je gelukkig of juist eenzaam? Heb je steun nodig uit je omgeving? Of medische zorg? Je gezond en energiek voelen op de manier die bij jou past. Dat is positieve gezondheid.

Bij de Romei helpen we je te zorgen voor je eigen gezondheid op basis van deze benadering. Want “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”, zeggen we in onze praktijk. We moedigen je aan om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. En om daarbij zoveel mogelijk zelf de regie te houden. Regelmatig bewegen helpt daarbij en zorgt voor een fit en vitaal gevoel.

Meer informatie over zorg voor gezond bij de Romei

Als zorgverlener nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. Wij hebben een maatschappelijk rol om de gezondheid van inwoners van Zevenaar en omgeving te bevorderen. Daarvoor houden we twee keer per jaar winteravondlezingen die te maken hebben met het menselijk lichaam. En daarnaast bieden we groepslessen en individuele trainingen zodat jij je gezond en energiek voelt op de manier die bij jou past.

Dit doen we bijvoorbeeld bij De Pelgromhof. In de binnentuin van het woonzorgcentrum staan vijf fitnesstoestellen waar bewoners van De Pelgromhof, Masiusplein en Dokter Honigstraat terecht kunnen voor hun dagelijkse beweging. Iedere maandag en donderdag kunnen ze hier van 15.00 tot 16.00 uur onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten werken aan hun conditie.

Valpreventie

In samenwerking met de gemeente Zevenaar testen we elk jaar alle inwoners van 60 jaar en ouder op hun fysieke gesteldheid. Want wanneer je ouder wordt en bewegen niet meer vanzelfsprekend is, kan je zelfredzaamheid in het geding komen. Dagelijkse bezigheden zoals traplopen, wandelen of opstaan uit de stoel gaan niet meer vanzelf en de kans dat je een keer valt, wordt steeds groter.

In onze oefenzaal werkt onze fysiotherapeut samen met jou aan het vergroten van je kracht en balans. Daardoor verkleinen we de kans op een val. En wil je er nog meer aan doen om een val te voorkomen? Dan komen we bij je thuis om te kijken of er aanpassingen of hulpmiddelen mogelijk zijn.  Zo helpen we je gezond te worden en te blijven.

Wij kunnen helpen!

Bij de Romei stellen we de mens centraal. Wat maakt jouw leven betekenisvol? Samen met jou kijken we naar je totale gezondheid en je kwaliteit van leven om ziekten en nieuwe klachten te voorkomen. Je gezond en energiek voelen op de manier die bij jou past. Dat is positieve gezondheid. Regelmatig bewegen helpt daarbij en zorgt voor een fit en vitaal gevoel. Zo helpt de Romei je te zorgen voor je gezondheid.

Afspraak maken

Maak een keuze uit de onderstaande opties.

Wilt u meer informatie of teruggebeld worden om een afspraak te maken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Let op: dit is alleen mogelijk bij een klacht van nek en/of lage rug.

    Bent u al onder behandeling, dan kunt u een vervolgafspraak maken via uw cliëntenportaal.