Adem- en ontspannings­therapie

Afspraak maken

Maak een keuze uit de onderstaande opties.

Wilt u meer informatie of teruggebeld worden om een afspraak te maken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Let op: dit is alleen mogelijk bij een klacht van nek en/of lage rug.

  Bent u al onder behandeling, dan kunt u een vervolgafspraak maken via uw cliëntenportaal.

  Leer beter naar je lichaam te luisteren

  Veel klachten hangen samen met te veel lichamelijke stress of mentale spanning en te weinig lichaamsbewustzijn. Adem -en ontspanningstherapie is gericht op het leren loslaten van spanning die je onbewust kunt vasthouden. Deze therapie helpt je ontdekken of een probleem of klacht samenhangt met verhoogde spanning. Als die spanning verminderd kan worden, kan de balans in je lichaam en geest weer herstellen.

  De fysiotherapeut kijkt met een holistische visie. Dat wil zeggen dat er niet alleen naar een specifiek lichaamsdeel of klacht wordt gekeken, maar dat de hele individu wordt onderzocht. De therapeut gaat samen met jou op zoek naar een individuele, persoonlijke aanpak die bij je past en maakt daarbij gebruik van verschillende methodes. Door middel van onder andere bewustwording- , adem- en ontspanningsoefeningen (methode van Dixhoorn) leer je beter naar je lichaam te luisteren. De praktische oefeningen kunnen zowel liggend, zittend of staand zijn en kunnen makkelijk toegepast worden in het dagelijks leven.

  De instructies richten zich niet op het corrigeren van een verkeerde ademhaling, maar bieden mogelijkheden aan te voelen hoe het ademen makkelijker en vrijer kan, zonder overmatige inspanning en sturing. Ook met behulp van begeleidende gesprekken leer je al doende inzicht te krijgen in stressfactoren die de klachten veroorzaken. Niet altijd kan de oorzaak worden aangepakt, maar je leert om beter om te gaan met de vervelende gevolgen van spanning, waardoor je klachten minder belastend worden.

  Hier gebruiken we het voor

  Adem- en ontspanningstherapie gebruiken we om o.a. deze klachten voor je op te lossen. Klik op een klacht voor meer informatie.

  Methode van Dixhoorn

  Bij de therapie wordt een actieve inzet van de patiënt gevraagd. De duur van de therapie hangt af van de klacht en de hulpvraag. Meestal is na een aantal behandelingen duidelijk of de klachten enigszins spanningsgebonden zijn en of een vervolg gewenst is. Er wordt gebruik gemaakt van vragenlijsten om meer inzicht te krijgen en deze gebruiken we ook ter evaluatie. Je krijgt dus een goed handvat om greep te krijgen op je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid.

  Kosten

  AOT (methode van Dixhoorn) wordt door verschillende verzekeraars gedeeltelijk vergoed, vanuit een alternatief pakket. Informeer altijd bij uw verzekeraar.

  Bij de Romei is Nicole Buis-Aalbers gecertificeerd Adem- en ontspanningstherapeute methode van Dixhoorn.

  Kijk voor meer informatie op: www.vandixhoornvereniging.nl

  Wij kunnen helpen!

  Bij de Romei hebben veel fysiotherapeuten zich gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je de beste behandeling krijgt. Op basis van jouw specifieke klacht maken we een behandelplan. De fysiotherapeut vertelt je tijdens de behandeling waar je op kunt letten om je houding te verbeteren en hoe je nieuwe klachten kunt voorkomen.  Want wat je klacht ook is, bij de Romei helpen we je er graag vanaf.

  Afspraak maken

  Maak een keuze uit de onderstaande opties.

  Wilt u meer informatie of teruggebeld worden om een afspraak te maken? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Let op: dit is alleen mogelijk bij een klacht van nek en/of lage rug.

   Bent u al onder behandeling, dan kunt u een vervolgafspraak maken via uw cliëntenportaal.